Μέσα στο 2017 η επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel

Μπορεί οι επεξεργαστές Kaby Lake της Intel να κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα, ενώ περισσότερα μοντέλα αναμένεται να προστεθούν σύντομα στη σειρά, όμως οι αντικαταστάτες τους, γνωστοί και ως “Coffee Lake”, ήδη ετοιμάζονται.

Πρόκειται ουσιαστικά για την όγδοη γενιά ολοκληρωμένων Core, τα οποία εκτιμάται ότι θα κατασκευάζονται στα 14nm και θα διαθέτουν αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες σχεδιάσεις της Intel. Με νέο του teaser, ο κολοσσός των ημιαγωγών μας δίνει μια μικρή ιδέα για τις επιδόσεις των συγκεκριμένων υλοποιήσεων, που φαίνεται ότι θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και θα είναι, τουλάχιστον όσον αφορά το SysMark benchmark, περίπου 15% ισχυρότεροι από τους Kaby Lake.

intel-core-i7-8th-gen_nfqb

Η διαφορά αυτή στις επιδόσεις ίσως φαίνεται μικρή, όμως το βασικό πλεονέκτημα των Coffee Lake είναι η βελτιωμένη ενεργειακή τους συμπεριφορά. Θεωρητικά αυτό θα μπορούσε όχι μόνο να οδηγήσει σε χαμηλότερη κατανάλωση και αύξηση των χρονισμών, αλλά και στην κατασκευή λύσεων με περισσότερους φυσικούς πυρήνες και ταχύτερες GPU, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αύξησης του TDP.